Salutare si bine v-am gasit

Am 2 problemute care sigur le-ati mai auzit de 10000 de ori si sper sa ma ajutati si pe mine in rezolvarea lor.
Prima intrebare ar fi: Am luat un bonsai astazi din Obi, sunt in Germania momentan, am dat pe el 22 de euro si arata asa :

Cand l-am luat avea o poza si un cartonas care scria pe el Zelkova serrata Zelkove
Oare sa fie asta specia?m-am tot documentat toata ziua si nu am dat de un raspuns corect si exact.
Daca nu este asa, atunci ce tip de bonsai este?este de exterior? de interior? s-a mai vorbit despre el pe forum ? sa vad cum se uda, unde sa-l pozitionez si ce sa-i mai fac sa fie bine?
As aprecia un raspuns si multumesc anticipat.
A doua problema este asta, am o mica povestioara

Acum un an prin iunie mi-am luat un bonsai care arata asa:

Am dat cam 5 euro pe el l-am udat prin scufundarea vasului intr-un alt vas pana nu a mai iesit vre-o bula de aer in fiecare zi , o data pe zi facea treaba asta pana cand am zis ca trebuie sa-i caut un ghiveci mai mare,( tin sa zic ca s-a intamplat de 2 ori sa uit de apa si incepuse sa se plosteasca frunzele, dar i-am dat repede apa prin scufundare si si-a revenit).....bun si facut i-am luat un ghiveci mai mare cam de 3 ori mai mare decat cel initial care dupa ce i-am schimbat cu pamant special de la obi parea plin de viata ca la inceput cand il cumparasem.
Eu grabit si nerabdator dupa inca 2 luni am zis sa il schimb in alt ghiveci si mai mare cam de unul de 30 cm adancime...iara i-am scos pamantul si tot procesul pentru al replanta.Intre timp ii cumparasem si un fertilizator sau ingrasamant intr-un bidonas mic special pentru el de la obi....toate bune si frumoase pana a venit iarna....
Iarna venita temperatura din camera se tot schimba de la 17 grade la 20, acum bonsaiul meu a tot inceput usor usor sa fie palid, sa cada frunza cu frunza, pana a ajuns in starea asta

Acum intrebarea este: e decedat?mai am vre-o sansa?sau e gata?
Multumesc pentru ajutor si astept raspunsuri si pentru prima intrebare cu bonsaiul de astazi , sper sa nu o mai dau in bara si cu el