Autor Subiect: 2 problemute si indentificare bonsai  (Citit de 272 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Dogy

• Shito
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Bărbat
    • Vezi Profilul
2 problemute si indentificare bonsai
« : Februarie 23, 2012, 12:23:44 am »
Salutare si bine v-am gasit :)

Am 2 problemute care sigur le-ati mai auzit de 10000 de ori si sper sa ma ajutati si pe mine in rezolvarea lor.

Prima intrebare ar fi: Am luat un bonsai astazi din Obi, sunt in Germania momentan, am dat pe el 22 de euro si arata asa :

Cand l-am luat avea o poza si un cartonas care scria pe el Zelkova serrata Zelkove
Oare sa fie asta specia?m-am tot documentat toata ziua si nu am dat de un raspuns corect si exact.

Daca nu este asa, atunci ce tip de bonsai este?este de exterior? de interior? s-a mai vorbit despre el pe forum ? sa vad cum se uda, unde sa-l pozitionez si ce sa-i mai fac sa fie bine?

As aprecia un raspuns si multumesc anticipat.

A doua problema este asta, am o mica povestioara :)

Acum un an prin iunie mi-am luat un bonsai care arata asa:

Am dat cam 5 euro pe el l-am udat prin scufundarea vasului intr-un alt vas pana nu a mai iesit vre-o bula de aer in fiecare zi , o data pe zi facea treaba asta pana cand am zis ca trebuie sa-i caut un ghiveci mai mare,( tin sa zic ca s-a intamplat de 2 ori sa uit de apa si incepuse sa se plosteasca frunzele, dar i-am dat repede apa prin scufundare si si-a revenit).....bun si facut i-am luat un ghiveci mai mare cam de 3 ori mai mare decat cel initial care dupa ce i-am schimbat cu pamant special de la obi parea plin de viata ca la inceput cand il cumparasem.
Eu grabit si nerabdator dupa inca 2 luni am zis sa il schimb in alt ghiveci si mai mare cam de unul de 30 cm adancime...iara i-am scos pamantul si tot procesul pentru al replanta.Intre timp ii cumparasem si un fertilizator sau ingrasamant intr-un bidonas mic special pentru el de la obi....toate bune si frumoase pana  a venit iarna....

Iarna venita temperatura din camera se tot schimba de la 17 grade la 20, acum bonsaiul meu a tot inceput usor usor sa fie palid, sa cada frunza cu frunza, pana a ajuns in starea asta

Acum intrebarea este: e decedat?mai am vre-o sansa?sau e gata?

Multumesc pentru ajutor si astept raspunsuri si pentru prima intrebare cu bonsaiul de astazi , sper sa nu o mai dau in bara si cu el ;)

Offline ovidiu1964

• Maestru V
  • Mesaje postate: 405
    • Vezi Profilul
Re: 2 problemute si indentificare bonsai
« Răspuns #1 : Februarie 23, 2012, 07:41:20 am »
buna
cel de 22 euro e zelcova, sau cum scrie acolo, e asemanator cu ulmul chinezesc, ca tehnici de udare si intretinere gasesti la intrebari frecvente cam tot ce iti trebuie, al doilea nu stiu, trebuia sa fie verde, incearca sa vezi daca nu s-a uscat de tot (razuiesti o crenguta si daca e verde sub coaja mai are o sansa) daca mai are viata icearca sa-i pui o punga in cap, poate deschide muguri noi
bafta

Offline Dogy

• Shito
  • *
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Februarie 23, 2012, 07:10:44 pm »
Multumesc de raspuns, dar inca nu am inteles prea bine daca primul copacel, cel numit Zelkova este de exterior sau de interior.

Si cu cel de-al doilea l-am mutat intr-un vas mai mic si i-am pus o punga pe corana inchisa ca sa se produca fenomenul de sera.

Offline ovidiu1964

• Maestru V
  • Mesaje postate: 405
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Februarie 23, 2012, 08:44:51 pm »
Zelkova e cam ca si ulmul, din cate am inteles eu, deci de exterior, al tau anul acesta e de interior pana la primavara cand il poti scoate afara, ceea ce e indicat, iar pana iarna urmatoare el se poate pregatii de iernat

Offline Dogy

• Shito
  • *
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Februarie 29, 2012, 03:04:06 pm »
Salutare, am o intrebare, la cel relativ uscat i-am schimbat ghiveciul, i-am luat unul mai mic, i-am taiat putin radacina si i-am pus o punga pe coroana.

Acum trebuie tinut la lumina ?trebuie tinut la umbra? cat ii tin punga?

Multumesc anticipat.

Offline Dogy

• Shito
  • *
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : Martie 07, 2012, 02:22:44 pm »
Cateva poze cu bonsaiul meu de la 2 saptamanid e cand l-am adus acasa.
Creste foarte repede si o sa fiu nevoit sa incep sa-l mai tai, sper sa nu dau gres:)

Offline yorasta

• Shohin
  • Mesaje postate: 47
    • Vezi Profilul
    • http://clubulromandefringil.forumgratuit.ro/
« Răspuns #6 : Martie 08, 2012, 01:55:43 pm »
ii poti schimba si pamantul si ai grije ce tunzi la el eu zic sa il tai pe portiuni acum putin peste o saptaman iar putin nu tot deodata sa nu fie prea multe modificari deodata